Openbare ruimte rondom De Kopermolen: denkt u mee?

In 2018 en 2019 dachten zo’n 1700 Merenwijkers al mee over de toekomst van De Kopermolen. Dit heeft geleid tot het gebiedspaspoort Hart van de Merenwijk, dat in 2019 door de gemeenteraad is vastgesteld. Op basis van het gebiedspaspoort hebben de gemeente en Van der Vorm Vastgoed een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De komende tijd gaat Van der Vorm Vastgoed aan de slag met de plannen voor het winkelcentrum en het toevoegen van woningen. Daarnaast is de gemeente aan zet voor het opknappen van het openbaar gebied rondom De Kopermolen. Uiteraard gebeurt dit in nauw overleg met elkaar en met de Merenwijk!

Pop-up plein

Vanaf nu kunt u meedenken over het ontwerp van het openbare gebied rondom De Kopermolen. De tijdelijke inrichting van het pop-up plein bij de entree van het centrum ter hoogte van de Hema én de panelen in de ‘huiskamer’ naast AH, bieden alvast een kijkje in de toekomst van het gebied. Hier ziet u verschillende mogelijkheden voor bestratingsmaterialen, zitelementen en nieuwe beplanting. Wat spreekt u aan?

Denk en doe mee!

Op het platform doemee.leiden.nl kunt u de komende maanden op verschillende manieren meedenken over de openbare ruimte. U kunt hier reageren op ideeën van de gemeente, eigen ideeën aandragen en in 2021 meedoen aan schetssessies. Op het platform vindt u een tijdlijn waarop de verschillende meedenkmomenten worden aangekondigd. Doet u mee? Zo werken we samen aan een mooie toekomst voor De Kopermolen!