Jeroen is het bekende aanspreekpunt in de pop-in van De Kopermolen. Hij informeert samen met de wijkvereniging graag alle bezoekers.

“Hier is veel te doen. Je kan hier vergaderen, een workshop geven, informatieavonden houden en ik zit meestal met mijn laptop langs het raam, te werken. De meeste mensen komen hier gezellig een kop koffie drinken en even kletsen. Straks komen hier misschien meer kinderen binnen, want dan hebben we een ijsmachine en in de zomer krijgen we een terrasje hiervoor.”

In de pop-in kan je ook heerlijk lunchen.

“Vrijdag is hier altijd de wijkvereniging en dan draait er meer koffie. Dan is er ook een Surinaamse stichting. Zij doen op de markt boodschappen en koken hier. Mensen kunnen het eten hier ook ophalen. Vrijdag is het hier wel druk. We hebben zelfgemaakte brownies en verkopen brownieboxen. Daarnaast maken jongeren van Cardea een heerlijke desem tosti met verschillende soorten kaas. Die is hier erg populair. Van Cardea komen vaak jongeren hier stage lopen.”

In de nabije toekomst zal er veel veranderen in en rondom het winkelcentrum. Hier kan Jeroen je alles over vertellen in de pop-in.

“Ik zou het hier de huiskamer van het winkelcentrum noemen. Je kan hier voor veel terecht. Zo is het hier de inloop voor mensen die hier in de buurt wonen. We delen hier ook de plannen van alles wat er gaat gebeuren. Ze kunnen hier om alle informatie vragen als ze wat willen weten. De supermarkten zullen veranderen van locaties, er komt een parkeergarage en tiny houses en meer woningen. We hebben ook een bijenkorf met eigen honing van De Kopermolen. Ook restaurant panda krijgt een nieuwe plek. Alles zal niet tegelijk komen, maar stuk voor stuk. Merenwijk is de groenste wijk van Leiden, behalve als je hier in De Kopermolen komt, maar dat gaat dus veranderen en ook De Kopermolen zal veel groener worden. Voor de mensen die hier al wonen zijn deze veranderingen dubbel. De bewoners zijn over het algemeen erg enthousiast over de plannen voor het winkelcentrum. Dus dat is fijn.”

Kom ook gezellig naar de POP-IN.