Sjaak werkt al sinds het begin van Winkelcentrum De Kopermolen in en rondom het winkelcentrum. Ook heeft hij samen met zijn vrouw een groentezaak gehad. Vrijwel iedereen in de Merenwijk kent Sjaak en zijn zoon Jack.

“Het werk met de klanten vind ik het leukst. Het is niet altijd even druk, maar hier komen wel altijd mensen gedag zeggen en een praatje doen. Ik ken de mensen al zo lang. Dan creëer je wel een band, er zijn hier veel lieve mensen. Vroeger was het hier wel drukker, maar de tijden veranderen. Ik heb het winkelcentrum ook al 3 keer zien verbouwen en er zijn ook wel veel evenementen geweest waar veel drukte bij kwam kijken. Toen waren de openingstijden ook anders en tegenwoordig is alles elke dag wel open, dat verandert ook wel hoe mensen winkelen. Zo verander je ook mee met wat je de consument te bieden hebt als slijterij.”

Sjaak tennist al ongeveer 15 jaar en organiseert ook het Druiventuin toernooi.

“Ik vind het zo fijn dat je buiten bent met tennis. Jack is ook pas gaan tennissen en is nu secretaris van de tennisvereniging. Voor het 7e jaar organiseren wij het Druiventuin toernooi. Het is gewoon een gezellig laagdrempelig toernooi voor achtjes en negentjes en ik ben ook gewoon een acht. Dat is wel leuk. Het toernooi is wel officieel en duurt een week. Je moet je er wel voor inschrijven en dan hebben we ook wel 200 aanmeldingen, dat is echt leuk, want dan is het ook heel gezellig. Afgelopen jaar stond ik zelf in de finale, maar we hadden gefeest de avond ervoor dus dat viel even zwaar. Het is vooral heel gezellig en de prijs is natuurlijk het leukst, een fles bubbels van de Druiventuin.”

Wat drink jij graag uit de Druiventuin?